POVODOM DANA POBJEDE

U Beogradu marširali s kartonskim Putinom i velikim slovom Z: Vikali "živjela Rusija"

Učesnici su poslije mimohoda od centra grada položili vijence i svijeće na Groblju oslobodilaca Beograda

Sa skupa u Beogradu. PIXSELL

A. O. / N1

9.5.2022

Povodom Dana pobjede protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu, u Beogradu je održana manifestacija "Besmrtni puk" uz poruku da su "Srbija i Rusija uvijek bile na pravoj strani historije".


Sa skupa u Beogradu. AGENCIJE

Učesnici su poslije mimohoda od centra grada položili vijence i svijeće na Groblju oslobodilaca Beograda, a u komemorativnoj povorci sudjelovali su ruski veleposlanik u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko te predstavnici srpske vlade ministri Nenad Popović i Aleksandar Vulin, ali nitko od državnih dužnosnika nije novinarima želio odgovarati na pitanja o aktualnim odnosima Srbije i Rusije, javlja N1 Beograd.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović istaknuo je da su "Srbija i Rusija uvijek bile na pravoj strani historije" i poručio kako današnje generacije imaju obvezu "svim političkim sredstvima braniti dvije najveće vrijednosti Srbije - slobodu i nezavisnost".

Izašli sa transparentima na Ulice. AGENCIJE

Na skupu je, uz povike "Ura", "Živjela Rusija", "Živio Putin", nošena kartonska figura s likom ruskog predsjednika, kao i veliko slovo "Z", simbol pod kojim su ruske trupe 24. februara ušle u Ukrajinu. 

Nacionalni javni servis (RTS) danas, za razliku od prethodnih godina, nije izravno prenosio paradu na Crvenom trgu u Moskvi, u povodu obilježavanja 77. obljetnice Dana pobjede.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.