PERPARIM RAMA

Gradonačelnik Prištine uručio "Ključ grada" Mili Đukanoviću u znak zahvalnosti za sve što je učinio za Kosovo

Đukanović je zahvalio Rami i poručio da će se uručivanjem ključa grada učvrstiti i zaključati prijateljstvo dvije države

E. Ć.

18.5.2022

Rama uručio "Ključ grada" Đukanoviću - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Gradonačelnik Prištine Perparim Rama uručio je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću "Ključ grada", kao izraz izuzetne zahvalnosti građana Prištine i naroda Kosova za sve što je uradio za tu državu, navodi se u saopćenju iz Đukanovićevog kabineta.

U saopćenju se navodi da je Rama iskazao kako mu je bila velika čast što je imao priliku da se sastane sa Đukanovićem uz zahvalnost za pomoć kosovskom narodu tokom teških vremenima, kao i na podršci za nezavisnost Kosova i njegovog prosperiteta.

Rama je tokom susreta upoznao Đukanovića sa progresivnim planovima u vođenju glavnog grada, u šta spada i organizovanje predstojećeg Art bijenala, jedinstvene evropske manifestacije kulture, što je dobra prilika za povezivanje Kosova sa Crnom Gorom i  Podgoricom. 

Đukanović je zahvalio Rami i poručio da će se uručivanjem ključa grada učvrstiti i zaključati prijateljstvo dvije države.

- Uz zadovoljstvo što upoznaje još jednog predstavnika mlađe generacije političara na Kosovu sa bogatim međunarodnim iskustvom, ali i ličnim vezama sa Crnom Gorom, podijelio je razmišljanja o neophodnosti promocijie zdrave i održive politike kroz dugoročno osmišljen razvoj. Na toj liniji sugerisao je tješnju saradnju Podgorice i Prištine i razmjenu posjeta dva gradonačelnika, sto je sa zadovoljstvom prihvaćeno - saopćeno je iz Đukanovićevog kabineta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.