POTVRDIO ŽIGMANOV

Stranka hrvatske manjine spremna da uđe u vlast u Srbiji

Ohrabrilo me je to što je predsjednik rekao da bi buduća Vlada trebalo da uključi i predstavnike nacionalnih zajednica

Tomislav Žigmanović: Vučić smo predstavili našu platformu. SCREENSHOT: HRT

S. S.

14.7.2022

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov izjavio je poslije današnjih konsultacija u Predsjedništvu Srbije o novom mandataru da je ta stranka "iskazala spremnost" da bude dio institucija u kojima se donose odluke i da pruži "doprinos" demokratskom razvoju Srbije.

Žigmanov je novinarima rekao da je sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem razgovarao "načelno" i dodao da je razumio da će predsjednik kasnije izaći s prijedlogom o konkretnim rješenjima za učešće u novoj Vladi. Upitan šta bi ohrabrilo DSHV da bude dio nove Vlade, Žigmanov je naveo da je najprije potrebno da vide u kom će pravcu Srbija ići i u kom segmentu bi bili u prilici da doprinesu razvoju zemlje.

- Vučiću smo predstavili našu platformu. Ohrabrilo me je to što je predsjednik rekao da bi buduća Vlada trebalo da uključi i predstavnike nacionalnih zajednica - kazao je lider DSHV.

Danas su počele zvanične konsultacije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa svim izbornim listama koje će imati predstavnike u novom sazivu parlamenta. Vučić je prije Žigmanova razgovarao sa predsjednikom Partije za demokratsko djelovanje Šaipom Kamberijem, a poslije i sa predstavnicima liste Muftijin amanet -Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.