NE IDU KUĆAMA

Potresni prizori s Krasa: Premoreni vatrogasci spavaju na cesti

U gašenju vatre pomaže i slovenska vojska, a u pomoć Sloveniji stigli su helikopteri iz Mađarske, Slovačke i Srbije, kao i hrvatski kanaderi

H. J. I.

23.7.2022

Premoreni vatrogasci ne idu kućama - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Vatra koja već deveti dan gori širom slovenskog Krasa, u petak poslijepodne približila se naseljenim mjestima. Vlasti su naredile evakuaciju iz više mjesta, a mještani su evakuirani i tokom noći. 

U gašenju vatre pomaže i slovenska vojska, a u pomoć Sloveniji stigli su helikopteri iz Mađarske, Slovačke i Srbije, kao i hrvatski kanaderi. Vatrogasci su objavili potresne fotografije s mjesta požara. Premoreni vatrogasci ne mogu ići kućama već spavaju na cestama i poljima.

U novogoričkoj Općoj bolnici u petak je liječnička pomoć pružena pet vatrogascima. Sanirani su jedan slučaj trovanja ugljičnim monoksidom, jedan slučaj dehidracije i tri lakše povrijeđene osobe, objavili su na Twitteru. Svi su vatrogasci pušteni iz bolnice.

Niti jedan stanovnik nije zbrinut zbog problema povezanih s dimom, dodali su, dok je jedan stanovnik primljen u bolnicu zbog povreda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.