OGLASILI SE

DF: Nećemo na konsultacije sa Đukanovićem

Nakon završetka razgovora, obavijestićemo vas o imenu mandatara i dostaviti neophodan broj potpisa poslanika koji podržavaju tu kandidaturu, poručili su iz DF-a

Medojević, Mandić i Knežević. LUKA ZEKOVIĆ / VIJESTI.ME

S. S. / Vijesti.me

15.9.2022

Demokratski front (DF) saopćio je danas da neće prisustvovati konsultacijama sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o mandataru nove Vlade Crne Gore.

U saopćenju DF se dodaje da su na tu temu, predsjednici stranaka DF Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević poslali Đukanoviću pismo sljedećeg sadržaja:

- Kao što vam je poznato, u toku su razgovori parlamentarne većine u vezi formiranja nove Vlade Crne Gore. U tom kontekstu, stranke pobjednice izbora od 30. avgusta 2020. godine, potpisale su Sporazum o formiranju nove Vlade Crne Gore koji je svojim potpisom podržao 41 poslanik. Nakon završetka razgovora, obavijestićemo vas o imenu mandatara i dostaviti neophodan broj potpisa poslanika koji podržavaju tu kandidaturu.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sinoć je na pitanje hoće li ići na konsultacije o mandataru kod Đukanovića, odgovorio da bi redoslijed koraka bio da se stave potpisi da mandatar bude predsjednik Demosa Miodrag Lekić.

- Pa da onda on (Lekić) s tim potpisima u nekom sastavu pođe na konsultcije. Ako toga nema, bespredmetno je da učestvujemo jer nećemo da prekrajamo izbornu volju - rekao je sinoć Bečić na konferenciji za novinare nakon sastanka "stare većine".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.