OGLASIO SE NA TWITTERU

Đukanović: Crna Gora najoštrije osuđuje bilo koji pokušaj prisvajanja dijelova teritorije ukrajinske države

Stojimo čvrsto uz Ukrajinu, njen teritorijalni integritet i suverenitet, napisao je Đukanović

Đukanović: Oštra osuda. ARHIV

A. O.

30.9.2022

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da ova zemlja najoštrije osuđuje bilo koji pokušaj prisvajanja dijelova teritorije ukrajinske države.

Dodao je da je organizacija takozvanog referenduma na dijelu teritorije suverene države, pod pritiskom i tokom vojnog sukoba, neprihvatljiva, kao i takozvani rezultati takvih nezakonitih akcija.

Objava na Twitteru. PRINTSCREEN

- Stalna članica Savjeta bezbjednosti nastavlja da krši međunarodno pravo. Stojimo čvrsto uz Ukrajinu, njen teritorijalni integritet i suverenitet - napisao je Đukanović na Twitteru.

Predsjednik Ruije Vladimir Putin priznao je nezavisnost ukrajinskih regiona Zaporožja i Hersona, prema predsjedničkim dekretima objavljenim kasno sinoć, dan uoči finalizacije njihove aneksije.

Status Đukanovića. PRINTSCREEN

- Nalažem priznavanje državnog suvereniteta i "nezavisnosti" regiona Zaporožja i Hersona, u južnoj Ukrajini - navodi se u dekretima Putina.

U Kremlju će danas u 15 sati, po moskovskom vremenu biti ceremonijalno potpisivanje ugovora o pristupanju Donjecke i Luganske republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti Rusiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.