NA PRIJEDLOG ABAZOVIĆA

Skupština Crne Gore smijenila Raška Konjevića i Ranka Krivokapića

Za njihovu smjenu glasao je 41 poslanik Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije, Demokrata Crne Gore i koalicije "Crno na bijelo"

Konjević i Krivokapić: Abazović naveo da je njihovo djelovanje otežalo rad Vlade. Vijesti.me

E. Ć.

22.10.2022

Skupština Crne Gore smijenila je ministre odbrane Raška Konjevića i vanjskih poslova Ranka Krivokapića.

Ministri su smijenjeni na sinoćnjoj sjednici na prijedlog crnogorskog premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, koji je u obrazloženju naveo da je od izglasavanja nepovjerenja njegovoj Vladi 19. avgusta javno djelovanje Konjevića i Krivokapića u kontinuitetu odstupalo od zvaničnih stavova Vlade.

Abazović je u obrazloženju dodao da je njihovo rukovođenje resorima odbrane i inostranih poslova u velikoj mjeri otežalo rad 43. Vlade do izbora Vlade u novom sastavu.

Za smjenu Konjevića i Krivokapića glasao je 41 poslanik Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije, Demokrata Crne Gore i koalicije "Crno na bijelo". U sali crnogorskog parlamenta za vrijeme glasanja nisu bili poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata, Liberalne partije, Bošnjačke stranke i Albanske liste.

Također, na skupštinskom glasanju nekoliko minuta prije ponoći poslanici nisu izabrali sudije Ustavnog suda, čime je Crna Gora bez Ustavnog suda, odnosno blokirano je njegovo funkcionisanje, zbog nedostatka kvoruma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.