TIRANA

Vučić sudjeluje na samitu Evropska unija - Zapadni Balkan

Predsjednik Srbije je rekao da će u Tirani biti "mnogo dobrih razgovora" za građane Srbije, među kojima i o besplatnom romingu između zemalja EU-a i zapadnog Balkana

Vučić: Sudjeluje na samitu u Tirani. Fena

H. J. I.

6.12.2022

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sudjelovat će danas u Tirani na samitu EU-Zapadni Balkan jer bi izostanak sa samita, kako je kazao, bio štetan po Srbiju.

- Nisam siguran, ali svakako će nekakve koristi biti od mog odlaska u Tiranu, a ako ne bih otišao, možda i ne bi bilo koristi, ali bi bilo velike štete za našu zemlju - rekao je Vučić uoči odlaska na samit te dodao da će u Tirani biti "mnogo dobrih razgovora" za građane Srbije, među kojima i o besplatnom romingu između zemalja EU-a i zapadnog Balkana.


Vučić se jučer u Beogradu sastao s posebnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i istaknuo da je neophodno primijeniti Briselski sporazum kojim je previđena obveza kosovskih vlasti da formiraju Zajednicu srpskih opština kao i poštivanja prava srpskog naroda na Kosovu.

Lajčak će se danas u Prištini sastati s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem kako bi razgovarali o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.