ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ

Bivši premijer Crne Gore: Iz tri razloga se povlačim iz politike

Šta bi mene sad motivisalo kad sa nekim ljudima koji su na političkoj sceni ne mogu da popijem kafu, rekao je Krivokapić

Krivokapić: U politici Crne Gore dominira laž. Screenshot / RTV Nikšić

E. Ć.

15.2.2023

Zdravko Krivokapić, bivši premijer Crne Gore i osnivač Demohrišćanske stranke, prilikom gostovanja u emisiji "Kontakt" na RTV Nikšić saopćio je da se povlači iz politike.

Krivokapić je kao razloge za tu odluku naveo nekoliko argumenata.

- Prvo iz ličnih razloga se povlačim jer sam čovjek koji će uvijek da zagovara istinu, pa makar i stradao od nje. U politici Crne Gore dominira laž, a ne istina. Dominiraju interesne sfere na bazi projekcije lidera. Koja je to demokratija - rekao je Krivokapić.

Kako kaže, drugi razlog je motivacioni.

- Šta bi mene sad motivisalo kad sa nekim ljudima koji su na političkoj sceni ne mogu da popijem kafu. Koji je motiv da još jednom uđem u kaljugu koja se nije promijenila već, naprotiv, još više se zamutila. I kao treće, ja u ovom trenutku nijesam međunarodno podoban - izjavio je Krivokapić.

Prema Krivokapićevim riječima, to znači kad vam neko kaže da pritisnete taster, da to i bezuslovno uradite.

- Nisam čovjek na koga se tako može uticati niti zavisim od međunarodne zajednice.

Osim toga, jedan dio NVO sektora, političara, medija definišu formulu – Mitropolija crnogorsko primorska = Crkva Srbije = Ruska crkva = Rusija, koju prihvata određena grupacija u Briselu.

Također, kako to gledaju neki briselski krugovi, nijedna ekspertska vlada nije trajala duže od godinu, a ova isporučuje programe koji će da pobijede politiku. To su ključni razlozi zbog kojih ja ne želim da napravim problem ovoj državi.

Ja pripadam Crnoj Gori i nisam nikada nikome drugo pripadao, za razliku od mnogih, pa i od onih koji su u aktuelnoj neustavnoj Vladi, a imaju pasoše i državljanstvo drugih država - poručio je Krivokapić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.