KRVAVI PIR

Sisačkom ubici određen jednomjesečni pritvor

I dalje nije poznat motiv napada

Nedžad Fetić. Željko Hladika / Pixsell

H. J. I.

3.7.2023

Nedžadu Fetiću, 58-godišnjem ubici iz Siska, određen je jednomjesečni istražni zatvor, javlja HRT. On je u subotu ubio 45-godišnju ženu, ranio nekoliko osoba te palio kuće i automobile.

Odluka o istražnom zatvoru je potvrđena zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, ali i zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. I dalje nije poznat motiv napada.

Iznio odbranu

Ranije je ispitivanju pred županijskim državnim advokatom bio je prisutan i njegov branitelj po službenoj dužnosti Danko Kovač, koji nije mogao govoriti o odbrani napadača. Jedino je spomenuo kako je odbranu iznio i prilikom saslušanja pred policijom. Još je dodao da ga se sumnjiči za više teških kaznenih djela.

Radi se o ubistvu 45-godišnje Ivane J., te više pokušaja ubistava, odnosno ranjavanje više osoba, od kojih četvero teško. Iz Županijskog državnog odvjetništva najavljeno je saopćenje. Nakon ispitivanja na ŽDO-u, Fetić je prepraćen pred suca istrage koji je odlučio o njegovom zadržavanju u pritvoru.

Povrijeđeni su u nešto boljem stanju 

Stanje teško povrijeđenih je nešto bolje i sve su stabilnije. Kako je rekao anesteziolog s Odjela za anesteziologiju Gorazd Piličić, dva najteže povrijeđena pacijenta, u dobi od 34 i 58 godina, koji su operirani nakon propucavanja trbuha, sada su stabilno.

Obojica su budni, nisu više na respiratoru i skinuti su s uređaja za podršku održavanja tlaka. Također su počeli komunicirati s okolinom. Unatoč poboljšanju, njihove se povrede još uvijek tretiraju kao opasne po život. Bolje su i druga dva pacijenta, koji nisu životno ugroženi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.