PREDSJEDNICA KOSOVA

Osmani o ranjavanju i ubistvu policajaca: Za sve su krive kriminalne bande iz Srbije

Ovi napadi još jednom svjedoče o destabilizirajućoj moći kriminalnih bandi u organizaciji Srbije, poručila je Osmani

Vjosa Osmani. AP

H. J. I.

24.9.2023

Na sjeveru Kosova sinoć je ubijen jedan policajac dok je drugi ranjen, a povodom ovog nemilog događaja oglasila se i predsjednica države Vjosa Osmani. Za sve je otpužila srbijanske kriminalne bande.

Kriminalne bande

- Ubistvo policajca i ranjavanje drugog policajca na sjeveru Kosova, kojeg su planirale, orkestrirale i izvršile srbijanske kriminalne bande, napad je na red i zakon na sjeveru zemlje, napad je na Kosovo. Ovi napadi još jednom svjedoče o destabilizirajućoj moći kriminalnih bandi u organizaciji Srbije, a koje su odavno, o čemu svjedoče napadi na pripadnike KFOR-a, novinare i građane, imali za cilj destabilizaciju Kosova i regiona . navela je.

Ona je naglasila da su organizirani napadi na policijske snage Republike Kosovo zapravo napadi na suverenitet Republike Kosovo.

"Teroristička djela"

- Pored oštre osude ove otvorene agresije Srbije na Kosovo, očekujem da naši saveznici podrže Kosovo u nastojanju da se uspostavi red i zakon kao i očuva suverenitet u svakom dijelu Republike Kosovo. Izražavamo najiskrenije saučešće porodici ubijenog policajca i uvjeravamo da počinitelji ovih terorističkih djela neće moći pobjeći pravdi - dodala je.

Kosovska predsjednica je pozvala sve građane, institucije i političke subjekte da se ujedine "u ovom trenutku kada Srbija otvoreno osporava teritorijalni integritet, sigurnost i suverenitet Kosova".

- Kao predsjednica Republike Kosovo imam puno povjerenje u naše momke i djevojke iz Kosovske policije - zaključila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.