NAKON NAPADA

Arsenal zaplijenjenog oružja uključuje zolje i puške: Šest napadača koji su napali kosovsku policiju skriva se u Novom Pazaru

Kosovsko ministarstvo je potvrdilo da su u objektima unutar samostana pronađene karte i planovi koji pokazuju njihov dobro osmišljen plan

Arsenal vatrenog oružja. Koha.net

N. Aj.

25.9.2023

Kosovska policija predstavila cijeli arsenal vatrenog oružja koji je zaplijenjen u Zvečanu i to dan nakon terorističkih napada na kosovsku policiju, u kojima je ubijen policajac Afrim Bunjaku.

Zbog njegove smrti današnji dan proglašen je Danom žalosti.

Policija je saopćila da se preostali napadači skrivaju u Novom Pazaru.

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja (Xhelal Svecla) rekao je da se u oružju koje su zaplijenili na sjeveru nalazi oružje koje je 2021. godine bilo u posjedu srbijanske vojske.

Svečlja je potvrdio medijima da je plan terorista propao, dok je rekao da su trojica napadača ubijena, a šestorica terorista nalaze se na liječenju u bolnici u Novom Pazaru.

On je od Srbije zatražio da izruči teroriste.


- Naša policija se suočila s organiziranim napadima. Teška vozila, oklopna vozila, zahvaljujući profesionalizaciji naše policije plan im je propao. U razmjeni vatre ubijena su trojica, svi u uniformama, dok su uhapšena dvojica u uniformama i četvorica koji su imali sporednu ulogu. U ovoj akciji nema povrijeđenih civila, 6 terorista je na liječenju u novopazarskoj bolnici, pozivam policiju Srbije da ih preda - rekao je Svečlja.

Kosovsko ministarstvo je potvrdilo da su u objektima unutar samostana pronađene karte i planovi koji pokazuju njihov dobro osmišljen plan. Dodaju da su pronađeni dokumenti potpredsjednika srpske liste Milana Radojčića.

- Terorističko organiziranje po nalogu Beograda više nije brzo organiziranje. U materijalima smo pronašli dokumente kriminalca Milana Radojčića. Bilo je uključeno stotine ljudi, tu je i vojno naoružanje 2021. godine koje isporučuje Vojska Srbije. Srbija iskorištava kriminalce - dodao je ministar.

Kako se na snimku vidi, među oružjem su puške i zolje, kao i uniforme...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.