PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović u dvodnevnoj posjeti Albaniji

Milanović će s albanskim kolegom Bajramom Begajom razgovarati i o situaciju u regionu, kao i o ostalim evropskim i globalnim temama

Kristina Stedul Fabac / Pixsell

Anadolija

18.10.2023

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović doputovao je u srijedu u dvodnevnu posjetu Albaniji, tokom koje će se sastati sa zvaničnicima te zemlje, javlja Anadolu.

Milanovića je uz najviše državne počasti ispred zgrade Predsjedništva dočeo albanski predsjednik Bajram Begaj.

Kako je najavljeno, dvojica predsjednika razgovarat će o bilateralnim odnosima Hrvatske i Albanije koji su tradicionalno prijateljski i bez otvorenih političkih pitanja.

- Tema razgovora bit će i evropska perspektiva država regiona jugoistočne Evrope pri čemu Hrvatska snažno podupire ulazak Albanije u članstvo Evropske unije, a stav je predsjednika Milanovića kako je Albanija trebala odavno biti u mnogo višoj fazi integracije, odnosno pri kraju pregovora s EU - saopćeno je ranije iz Milanovićevog ureda.

Hrvatski predsjednik će s albanskim kolegom razgovarati i o situaciju u regionu, kao i o ostalim evropskim i globalnim temama.

Milanović će se tokom posjete Tirani sastati s albanskim premijerom Edijem Ramom, a predviđeno je i njegovo obraćanje zastupnicima albanskog parlamenta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.