PREMIJER CRNE GORE

Spajić nakon sastanka sa Stoltenbergom: Ovo je Vlada od akcije, a ne priče

Ovo je pravo mjesto da se pokaže uloga Crne Gore, rekao je

Milojko Spajić. Anadolija

S. S. / Antena M

22.11.2023

Održana je press konferencija država članica NATO-a iz regiona s generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom.

Premijer Crne Gore Milojko Spajić rekao je da je 44. vlada, "Vlada od akcije a ne od priče", te naveo da je proaktivno i kredibilno članstvo u savezu jedan od ključnih prioriteta, piše Antena M.

- Ovo je pravo mjesto da se pokaže uloga Crne Gore. Crna Gora je jedna od rijetkih zemalja koja ima nula problema sa svojim susjedima i mislim da bi trebalo da iskoristimo tu priliku da pomognemo pravljenju mostova u regionu - rekao je Spajić.

O očekivanjima nove crnogorske vlade i odnosu s Alijansom generalni sekretar Jens Stoltenberg kaže da je uvijek bilo zadovoljstvo sarađivati s Crnom Gorom kao i da se raduje saradnji s novom vladom.

- Sastao sam se s crnogorskim vojnicima, oficirama i impresioniran sam njihovim profesionalizmom o posvećenošću i radujem se daljem nastavku angažovanja crnogorskih trupa u različitim NATO misijama - rekao je Stoltenberg.

- Crna Gora igra važnu ulogu na zapadnom Balkanu i kao što je rekao premijer, imate dobre odnose sa susjedima, što je važno - naveo je generalni sekretar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.