PREDSJEDNIK HDZ-A

Plenković: Milanović ne može biti premijer

Kršitelj Ustava je mogao do petka dati ostavku, pokazao je da je politička kukavica

Andrej Plenković. Neva Zganec / PIXSELL

S. S.

2.4.2024

Održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a Hrvatske na kojoj se raspravljalo o predizbornoj kampanji, a nakon sjednice medijima se obratio predsjednik ove stranke Andrej Plenković.

Istakao da su pravili analize koje su utvrdile da su po rastu BDP-a dostigli Mađarsku, koja je ušla u Evropsku uniju devet godina prije ušla u EU.

Kaže da obećavaju podići penzije prosječno na najmanje 760 eura.

- Naravno da ćemo ostvariti i naš cilj ulaska u OECD za tačno dvije godine. Atmosfera je pozitivna. Mislim da je jasno, u ovim izborima imamo odabir hoćemo li nastaviti s obnavljanjem povjerenja nama ili riskirati pa dati povjerenje Grbinu, koji je abdicirao prije izbora, ovima koje okuplja kršitelj Ustava - rekao je.

Još jedna kampanja

Dodao je da se veseli još jednoj kampanji i da je siguran da će odabir hrvatskih građana biti mudar.

- Nemam se s kim raspraviti. Kršitelj Ustava je mogao do petka dati ostavku, pokazao je da je politička kukavica. On je nebitan - rekao je.

Kaže da je bio i protiv Mostovog imenovanja Tima Oreškovića za premijera.

- Ne može biti premijer neko ko nije išao na izbore po izvorni mandat. To je smijurija - rekao je o tome što je Grbin prije dvije sedmice govorio da je premijerski kandidat, a onda je na presici rekao da tu poziciju prepušta Milanoviću.

Napao je i Možemo i rekao da se oni trebaju baviti Zagrebom i zapitati se zašto Zagrepčani plaćaju najveći porez na dohodak.

- Bilo bi im bolje da se bave Zagrebom i da se zapitaju zašto imaju najveći porez na dohodak, zašto je grad ovako prljav i zašto nisu riješili pitanje otpada. Sve što je Zagrepčanima pozitivno dolazi od naše vlasti, obnova je u potpunosti finansirana iz naših sredstava, cijena struje, plina, sve je to došlo našom odlukom - rekao je o Možemo.

Dodao je da Ustavni sud može sam reagirati govoreći o učešću Milanovića u kampanji.

O malom broju žena, zbog čega će HDZ dobiti kaznu, kaže da je to redundantna tema.

- Više je HDZ imao zastupnica nego 5, 6 ostalih stranaka. Ta teza ne stoji, žene u stranci daju ogroman doprinos. Za razliku od malih stranaka, HDZ je velika, snažna, utjecajna stranka koja ima teritorijalnu prisutnost širom Hrvatske i nije jednostavna vježba doći do takvog broja kandidata - naveo je.

Zabrana preleta Rafaela

O Milanovićevoj novoj naslovnoj slici na Facebooku, koja izgleda kao plakat za izbore, rekao je: "Ne znam, nisam to primijetio. Ne zanima me."

Na pitanje kako komentira Milanovićevu izjavu da će zabraniti prelete Rafaela iznad Zagreba rekao je da misli da "Milanović neće još dugo biti predsjednik". Spomenuo je da su predsjednički izbori krajem godine.

- Mislim da ovakvog kršitelja Ustava više niko ne želi vidjeti. Ništa nije napravio, učinak mu je mizeran. Nije učinio ništa, kao što nije učinio ništa ni kao premjer - rekao je. 

Dodao je i da je Milanovićeva uloga u nabavljanju Rafalea nikakva.

- Što se Rafalea tiče, on nije dao ni pismeno mišljenje o kupnji tih aviona, njegov doprinos je nula. Rafalei su letjeli tu kada je Makron na moj poziv bio u Zagrebu i građani su ih mogli vidjeti. To je bilo i prije, letjeli su i u vrijeme kada je on bio premijer za obljetnicu Oluje. Mislim da su hrvatski građani ponosni što imaju vladu koja je osigurala sredstva za takvo nešto - naveo je Plenković.

Na ponovno pitanje o preletima Rafalea i Milanovićevoj zabrani odgovorio je: "A za koga ih kupujemo, ne kupujem ih da stoje u hangaru."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.