AUSTRIJA

Oglasila se Rumunka čiju kćerku su pomiješali s Dankom: Od nedjelje prolazim kroz pakao

Ana je dodala da joj se do sada niko nije izvinio za zbrku

Ana s kćerkom. Krone

Z. K.

5.4.2024

Ana S. porijeklom iz Rumunije nalazi se na snimku iz Beča koji je proteklog vikenda digao uzbunu u Srbiji, ali i u Austriji, jer se posumnjalo da je sa njom nestala djevojčica Danka Ilić (2). 

Austrijska policija je objavila potragu za njom, a nakon razgovora i istrage, zaključeno je da ona i djevojčica sa snimka nemaju nikakve veze sa nestalom Dankom iz Srbije.

Dvije žene

Snimak je napravio Srbijanac koji živi u Beču, a na njemu se vide dvije žene sa djevojčicom, koja je neke podsjetila na Danku, za kojom se u Srbiji tragalo od 26. marta. Srbin je poslao snimak srbijanskoj policiji, koja je zatražila pomoć od austrijske da indetifikuje i pronađe žene sa snimka.

Vlasti u Beču objavile su njihove fotografije i saopštile da tragaju za njima. Ubrzo se sve razjasnilo... Austrijska policija je u četvrtak zvanično saopštila da je isključila svaku vezu između osoba sa snimka i male Danke.

Ana S., koja živi u Floridsdorfu u Beču, ispričala je za „Krone“ kako je saznala da je djevojčica iz Srbije ubijena i kako se osjeća poslije svega.

- Šokirana sam na više nivoa. Upravo sam došla kući sa posla, a policajci su me obavijestili da je Danka sada očigledno pronađena. Ali i dalje sam šokirana što su me ljudi pogrešno tražili širom Evrope - rekla je ona.

Ana je dodala da joj se do sada niko nije izvinio za zbrku i da bi voljela da zna kako je do svega ovoga došlo.

- Moja kćerka izgleda potpuno drugačije i također je godinu starija. Ne znam kako možete pomiješati ovo dvoje djece. Bez obzira na to, godinama nisam bila u Srbiji. Ja sam rođena Rumunka i od 2015. živim i radim u Austriji - rekla je ona.

Ispričala je i kako je saznala da policija traga za njom nakon snimka.

Mi nismo zločinci

- Bili smo pozvani u kuću prijatelja u Velsu za Uskrs. Onda su me zvale kolege sa posla koje poznaju i moju kćerku. Rekli su da je u toku međunarodna potraga za mnom i mojom majkom. Htjela sam da razjasnim nesporazum. Od nedjelje prolazim kroz pakao. Samo želim da svi znaju mi nismo zločinci i nismo kidnapovali dijete - zaključila je ona.

Da podsjetimo, u četvrtak je saopšteno da je Danka Ilić (2), za kojoj je tragano od 26. marta, ubijena, a policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih, inače radnika JKP Vodovod iz Bora.

Oni su priznali zločin, dok tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.