PREDSJEDNIK CRNE GORE

Milatović iz Budve: "Prozivke Vučića bile neprimjerene, Spajić je trebalo da mu odgovori"

Ja stajem u zaštitu žena, poručio je

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović. Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

N. Aj.

20.4.2024

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da su riječi koje je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić uputio ministrici  evropskih poslova Maidi Gorčević bile neprimjerene, ali da je morao da mu odgovori premijer Milojko Spajić.

Milatović je u Budvi odgovarao na pitanje novinara uoči sigurnosne konferencije, rekavši da bi on odgovorio na prozivke da je bio na mjestu Spajića, prenosi RTCG.

- Vidio sam njenu izjavu, ali u takvim situacijama po protokolu reaguje Ministarstvo vanjskih poslova jedne zemlje, zbog čega je izostalo, nisam ja adresa. Da li je reakcija trebala da se desi, da. Da li je trebalo da reaguje predsjednik Vlade, da, ja da sam na njegovom mjestu to bih uradio. U državnom aparatu mnogi nisu uradili ono što je trebalo da urade. Ja sam već rekao da se moramo dodatno pozitivno odnositi i afirmisati učešće žena u politici, smatram da Gorčević dobro radi svoj posao, sad imamo manje žena u Parlamentu nego ranije. Njenom izjavom sam iznenađen, ali ne bih volio da je to politička potreba da se približi predsjedniku Vlade - rekao je Milatović.

Kako kaže, Vučić je morao da bira riječi.

- Predsjednik Vučić je morao da izabere drugačije riječi u odnosu na politički stav koji je prenio prema Crnoj Gori. Moramo sa dodatnim poštovanjem i uvažavanjem da se odnosimo prema političkim akterima u Crnoj Gori i susjednim zemljama. To je jasno. Ja stajem u zaštitu žena. Zaštitio sam i Draginju Vuksanović Stanković, ali ono što je Gorčević rekla u Parlamentu je politička floskula koju ne bih dalje komentarisao - naveo je Milatović, prenosi portal Javnog servisa.

Na pitanje kako komentariše posjetu predsjednika Skupštine Andrije Mandića vojnim vježbama u Srbiji, Milatović kaže da je to vidio u medijima te da nema detalje o tome, ali da on treba da odgovori građanima na to legitimno pitanje.

- Na legitimno pitanje u kom kontekstu su prisustvovali vježbi. To je pitanje za njih. Gospodin Mandić je predsjednik Skupštine pa samim tim i član Savjeta za odbranu i bezbjednost, mi smo članica NATO i želimo najbolje odnose sa svim zemljama u okruženju uključujući i Srbiju, tako da, Mandić bi trebalo da građanima odgovori na to pitanje, što sam siguran da će i uraditi - naveo je Milatović, prenio je RTCG.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.