NOVO NEGIRANJE

Brnabić: "Ratni zločin se desio, ali nije bio genocid"

Navela je da se rezolucija još nije ni našla na dnevnom redu, a dovela je do destabilizacije

Ana Brnabić. Fena

N. H.

14.5.2024

Predsjednica Skupštine Ana Brnabić ponovo je negirala genocid u Srebrenici, rekavši da se "ratni zločin desio, ali da nije bilo genocida". 

Ovo je samo jedna od taktika kojom se koriste političari iz Srbije i RS, kada je riječ o rezoluciji o Genocidu, te pokušaji diskreditovanja užasa koji se desio u Srebrenici. 

- Borimo se i dalje, sada se i sponzori i kosponzori služe silom i prijetnjama, otvorenim lažima. Aleksandar Vučić čim je čuo za tekst takve rezolucije, koja je pravljena u tajnosti, kada se radi o njihovim interesima nema ni inkluzivnosti ni transparentnosti. Nema konsultacija ni BiH, sve principe poništi, samo da se njihovi interesi proguraju. Šta je njihov interes tačno, to ne vidim. 

Rezolucija se još nije ni našla na dnevnom redu, a dovela je do destabilizacije. Kada je Vučić čuo, obavijestio je javnost da je cilj rezolucije da se nametne najteža politička i moralna kvalifikacija za naš narod, da smo genocidni.

Pod dva, revizija tužbe za ratnu otplatu i naplata, i pod tri ukidanje RS. Svi su skočili i oni koji, nažalost, u Srbiji govore da je bilo genocida. Jeste ratni zločin, ali nije bilo genocida - izjavila je Ana Brnabić za Kurir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.