ISTRAGA U TOKU

Za sada bez osumnjičenih za propucavanje automobila sportskog direktora NK "Osijek"

Iz kluba prije ovoga događaja nisu prijavljivali prijetnje, izvijestila je u utorak policija nakon očevida

Bez osumnjičenih. Hina

FENA

28.5.2024

Za sada se nitko ne dovodi u vezu s incidentom u kojem je vatrenim oružjem propucan automobil kojim se koristi sportski direktor NK "Osijeka" Portugalac Hose Boto (Jose), a iz kluba prije ovoga događaja nisu prijavljivali prijetnje, izvijestila je u utorak policija nakon očevida.

Zamjenik načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Darijo Premec rekao je na konferenciji za novinare da su dojavu o incidentu primili u utorak, nešto prije devet sati, od djelatnika NK "Osijeka", a očevidom je utvrđeno da je vjetrobransko staklo vozila propucano s više hitaca iz vatrenog oružja.

Za sada nikoga ne dovodimo u vezu s događajem, ali radimo opsežno kriminalističko istraživanje, dodao je Premec, javila je Hina.

Nije mogao potvrdili je li na vozilo pucano iz puške ili pištolja te je li korišten prigušivač, a na upit novinara jesu li pregledane nadzorne kamere rekao je da je to jedan od segmenata kriminalističkog istraživanja u sklopu kojega je obavljeno puno razgovora s građanima te djelatnicima NK "Osijeka".

Premec je rekao da u incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba, a da iz NK "Osijeka" prije ovoga događaja nije bilo prijavljenih prijetnji.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić u utorak je osudio taj incident i izrazio žaljenje.

- U ovom trenutku važno je ne prejudicirati povod, razlog i počinitelja, već omogućiti nadležnim institucijama nesmetano provođenje istrage koja će rasvijetliti sve okolnosti tog kaznenog djela, kako bi počinitelji u najkraćem mogućem roku snosili odgovornost za taj nedopustiv čin - poručio je Radić na svojoj Facebook stranici.

Radić je istaknuo i da je Osijek siguran grad te naglasio da želi dati maksimalnu podršku u osvjetljavanju tog izoliranog slučaja stavljajući na raspolaganje svu gradsku infrastrukturu koja može pomoći u istrazi tog kaznenog djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.