LIFESTYLE

ASUS ROG SPATHA MMO Vrhunski gamerski miš s RGB LED efektima

Novitet tajvanske kompanije

(D. K.)

18.4.2016

Gamerska divizija tajvanske kompanije Asus Republic of Gamers (ROG) predstavila je novi vrhunski miš namijenjen "hardcore" gamerima i ljubiteljima online igara.

Za one koji ne znaju, MMO (Massive Multiplayer Online) je oznaka za masovne online igre s uglavnom neograničenim brojem igrača. Asus ROG Spatha miš je upravo optimiziran i dizajniran u prvom redu kako bi MMO igračima omogućio postizanje boljih rezultata u igrama, te dao određenu prednost u odnosu na igrače koji imaju obične miševe.

Novi se Asus ROG Spatha MMO miš u prvom redu može pohvaliti vrlo visokom preciznošću od čak 8.200 dpi, što je sam vrh ponude. Dolazi kao žičana i bežična varijanta. Visok nivo tačaka po inču (dpi), kao i mogućnost mijenjanja osjetljivosti omogućuje igračima prilagođavanje njihove igre pojedinim nivoima u samoj igri, odnosno prilagođavanje pojedinim scenama u igri, što često zna biti vrlo presudno za sam ishod neke borbe.

Dizajnerski gledano, radi se o vrhunskom i ergonomski oblikovanom mišu koji je isto tako napravljen od kvalitetnih materijala, kombinacije plastike i lagane metalne magnezijske legure. Ugrađeno je čak 12 programabilnih tipki koje možete prilagoditi svom stilu igranja. Naravno, sama kvaliteta tipki je neupitna, računa se u milionima klikova. Npr., lijeva i desna tipka imaju garanciju od 20 miliona klikova.

I ono što je posebno zgodno je podatak kako Asus ROG Spatha miš ima ugrađene RGB LED efekte koje možete također prilagoditi svom stilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.