LIFESTYLE

Pametni Sherlock ima zahtjevan posao

Preslatki Beagle radi na Kraljevskom holandskom aerodromu

(A. Sm.)

26.9.2014

Naime, ovaj preslatki Beagle ima odgovoran i ozbiljan posao. Vrlo je vrijedan i nikada ne pravi grešku. Zaposlen je na Kraljevskom holandskom aerodromu i on zaboravnim putnicima vraća stvari koje su ostavili u avionu.

Beagle Sherlock je svakoga dana na aerodromu i rješava “misteriozne slučajave” poput svog čuvenog imenjaka Sherlocka Holmesa. Zaposleni na ovom aerodromu objavili su u utorak video koji pokazuje kojim vještinama je Sherlock ovladao.

Naime, kada putnici napuste avion stjuardesa pogleda između sjedišta da li je neko nešto zaboravio. Ona skupi zaboravljene pasoše, telefone ili na primjer slušalice, a onda ih da Sherlocku, da ih dobro onjuši.

Zatim predmete stavi u džep njegove uniforme i pusti ga da izađe iz aviona. Tada se Sherlock rastrči koliko ga noge nose i krene u potragu za “osumnjičenima”. Sherlock prepoznaje mirise sa izgubljenih predmeta i pronalazi njihove vlasnike.

Ne samo da vlasnici budu zbunjeni kada im pas priđe sa izgubljenim predmetom, već sreća obuzme i njih i one koji posmatraju šta pametni pas radi.

Kako ne bismo dužili priču, bolje je da odmah pređete na gledanje videa koji će vam pokazati kako izgleda jedan običan Sherlockov dan na poslu!

I još jednom, nakon gledanja ovog snimka, niko više neće reći da psi nisu pametni! A možda čak i da imaju brilijantan um!

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.