LIFESTYLE

PRETILU CURU VADILI IZ KUĆE KRANOM Teška 380 kg, sedmično pojede 20 kebaba, pa završila u bolnicu

Čak 12 vatrogasaca sudjelovalo u akciji

(Al. Ti.)

30.4.2015

Britanku tešku 380 kilograma morali su dizalicom izvlačiti iz stana u Aberdareu u Walesu da bi je odvezli u bolnicu. Operacija izvlačenja 22-godišnje Georgije Davis, kojoj je pozlilo, trajala je sedam sati, piše Daily Mail.

Čak 12 vatrogasaca je sudjelovalo u akciji, a da bi izašla, morali su razmontirati vrata i srušiti jedan zid. Također su napravili privremeni most koji je vodio na prvi sprat gdje živi.

Ovo je drugi put da je djevojka ovako izlazila iz stana. Slična evakuacija je bila provedena 2012. kad su joj počeli otkazivati organi. No, tada se oporavila i čak je smršavila 50-ak kilograma u nekoliko mjeseci koliko je provela u bolnici.

obese-georgia-davis-lifted-out-of-house

Operacija spašavanja pretile tinejdžerke

Operacija spašavanja pretile žene, koja je prije nekoliko godina proglašena neslavnom titulom najdeblje tinejdžerke Britanij koštala je preko 100 hiljada eura.

Nesretna Georgia se počela debljati s pet godina kad joj je umro otac. Kasnije je nekoliko puta pokušavala smršati rigoroznim dijetama, ali bi se poslije još više udebljala.

U intervjuu prije tri godine otkrila je da može pojesti i više od 20 kebaba sedmično, a preko dana nekontrolirano jede čokoladu, grickalice i popije barem dvije litre Coca Cole.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.