PODCAST

Arnold Švarceneger otkrio šta jede pa je u top-formi

Nedavno je u svom podcastu “Arnold’s Pump Club” nekadašnji bodibilder i glumac podijelio s publikom šta jede tokom dana

Instagram

M. Z.

21.5.2023

Nedavno je u svom podcastu “Arnold’s Pump Club” Arnold Švarcineger (Schwarzenegger), nekadašnji bodibilder i glumac, podijelio s publikom šta jede tokom jednog uobičajenog dana, kao i veliku promjenu koju je napravio u svojoj ishrani.

Kad pogledamo Arnija, odmah pretpostavimo da jede beskonačne količine mesa i da svaki drugi dan ima cheat meal ili da unosi veliki broj kalorija. Zapravo, u epizodi svog podcasta on kaže da jede 80 posto manje mesa nego prije.

- Moje glavne proteinske namirnice su jaja, losos i piletina, ali imam sve više vege hamburgera s lećom i grahom - kaže on.

Iako Arni tvrdi da je njegova ishrana prilično “dosadna”, evo šta on tačno jede tokom jednog dana.

Doručak

Mnogima najvažniji obrok u danu. Nakon završetka jutarnjeg treninga Arni kaže da voli pojesti kašu od zobenih pahuljice ili grčki jogurt s granolom – dobru kombinaciju ugljikohidrata, proteina i masti.


Ručak

Ovo bi neke moglo iznenaditi, ali Arni voli salatu, a njegov izbor je biljni vegan burger, piletina ili losos uz kombinaciju s povrćem. Tu i tamo uživa i u omletu.

Večera

Arni kaže da voli da njegov posljednji obrok bude “lagan”, što znači velika zdjela supe ili čorbe. Priznaje da se s vremena na vrijeme ipak opusti i pojede mesni odrezak, šniclu ili slastan hamburger.


- Ali moj ključ je biti vrlo u rutini, tako da kad pojedem veliki cheat obrok, to me ne vraća automatski unazad, jer većinu vremena dobro jedem - kaže on.

Što se tiče dodatnih proteina, Arni pije biljne izvore proteina poput graška.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.