NOVA STUDIJA

Alkohol izaziva erektilnu disfunkciju: Muškarci, kada vidite ove podatke, odmah ćete ostaviti čašu

Najnovija istraživanja potvrđuju da pripadnici jačeg spola gube vještine u krevetu nakon nekoliko čašica

Alkohol značajno usporava skoro sve domene seksualnog funkcionisanja. ISSM

E. Ag.

1.11.2023

Pijenje alkohola ponekad može biti zabavno, ali može utjecati na vaše seksualne avanture. Sada su stručnjaci otkrili zašto bi piće moglo da utječe na vaš spolni organ neposredno prije intimnog odnosa.

Smanjenje seksualnog nagona

Popiti nekoliko pića u noćnom izlasku može biti tako zabavno. Ali da li ste znali da vam alkohol može pokvariti intimne odnose? Konzumiranje prevelike količine pića može uzrokovati smanjenje seksualnog nagona i zadovoljstva kod muškaraca, tvrde stručnjaci. To također može povećati njihov rizik od erektilne disfunkcije. Sada je nova studija indijskih istraživača otkrila kakav je utjecaj alkohola na libido muškaraca.

- Produžena i teška upotreba može dovesti do seksualne disfunkcije - rekao je dr. Bupendra Jadav, koji radi u bolnici u Jorhatu i dodao:

- Alkohol je povezan sa seksualnošću od pamtivijeka. Može doprinijeti započinjanju seksualne aktivnosti potiskivanjem inhibicija i ublažavanjem anksioznosti. Međutim, alkohol značajno usporava skoro sve domene seksualnog funkcionisanja pored erektilne disfunkcije - zaključio je ljekar prenosi Daily Star.

Liječenje erektilne disfunkcije

Nacionalna zdravstvena služba Velike Britanije svake godine troši milione funti na liječenje erektilne disfunkcije, sa 18,3 miliona funti na recepte za liječenje 2022. Ali uprkos tome što konzumacija alkohola igra ulogu, to bi također moglo biti znak osnovnog zdravstvenog stanja. Ova najnovija studija, objavljena u časopisu Elsevier Medical Journal Armed Forces India, razmatrala je kako piće utječe i na druge aktivnosti u spavaćoj sobi. U anketi je učestvovalo oko 78 muškaraca starosti od 20 do 50 godina, piše SrećnaRepublika.

Istraživanje je provedeno na klinici za zavisnost od alkohola kako bi se vidjelo kako je njihov unos alkohola utjecao na njihov seksualni učinak. Otkrilo je da 77 posto muškaraca koji su učestvovali ima problema sa funkcionisanjem u intimnim odnosima, a zadovoljstvo posebno pogađa 71 posto. Istraživanje je također pokazalo da 61 posto mladića ima niži nivo seksualne želje, kao i da 48 posto ima problema sa orgazmom. U međuvremenu, 44 posto je patilo od erektilne disfunkcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.