SARAJEVO

Potpisan memorandum o razumijevanju ekonomskih fakulteta

Autor:N. M.

14.10.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Memorandum o razumijevanju ekonomskih fakulteta iz regiona potpisan je danas na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, u sklopu obilježavanja 65 godina od osnivanja ove institucije.

Dokument će obuhvatati 17 fakulteta ove profesije iz regiona, a definirat će pravce saradnje.

Danas su ga potpisali predstavnici fakulteta iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i naše zemlje.

U ime domaćina prisutnim se obratio dekan Ekonomskog fakulteta Kemal Kozarić, koji je kazao da je memorandum nadogradnja bilateralne saradnje koja je već aktuelna.

- Želimo zadržati kvalitet obrazovanja kao našu prepoznatljivost, jer samo kvalitetom možemo biti konkurentniji i efikasniji i biti ispred drugih. Mreža fakulteta, u kojoj se i mi nalazimo ostaje otvorena za nove članice – rekao je Kozarić. 

Dekanesa Ekonomskog fakulteta u Ljubljani prof. dr. Metka Tekavčić kazala je da novi model saradnje nudi šire mogućnosti.

- Mi kao region i zajednica bit ćemo toliko jaki koliko je jak naš najlošiji član. Stoga želimo da svi napreduju - poručila je Tekavčić.

Potpisivanje memoranduma jedan je u nizu događaja upriličenih u sklopu obilježavanja 65. godišnjice osnivanja Ekonomskog fakulteta UNSA.

Kako je najavljeno, centralna svečanost 65. godišnjice uspješnog djelovanja Ekonomskog fakulteta UNSA bit će upriličena večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu.Foto: A. Kuburović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.