KVAROVI

Naselja Zabrđe i Smiljevići već sedam dana nemaju vode

Kao objašnjenje zašto su konstantno redukcije, uvijek se ističu da je zbog otklanjanja kvarova

Problemi s vodosnabdijevanjem. Ilustracija

Piše: L.Đ.

19.4.2019

Problem vodosnabdijevanja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine je postao svakodnevica na koju smo čak i navikli, jer se vodimo riječima "dobro je, neka je ima ikako, doći će svakako, osaburimo, kako smo u ratu mogli - sad makar ne puca". 

Nezadovoljni građani su nas kontaktirali s molbom da objavimo kako je u naseljima Zabrđe i Smiljevići problem s vodosnabdijevanjem od nedjelje, 14. aprila.

Povodom ove informacije kontaktirali smo KJKP ''Vodovod i kanalizacija''.

- U naseljima Zabrđe i Smiljevići dolazilo je do poremećaja u vodosnabdijevanju zbog izvođenja radova na rekonstrukciji cjevovoda u ulici Avde Palića - saopćili su nam.

Kao objašnjenje zašto su konstantno redukcije vode uvijek ističu da je zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži. 

Podsjećamo, stanovnici određenih sarajevskih naselja godinama su se borili s redovnim noćnim redukcijama koje su obično počinjale od 23 sata ili od ponoći pa sve do ranih jutarnjih sati, a određeni dijelovi grada nerijetko su se suočavali i s čestim dnevnim redukcijama.

U međuvremenu, bez vode, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema danas će se vršiti radovi na otklanjanju kvarova u sljedećim ulicama: Hadži-Jamakova, Bačići, Avde Palića, Nahorevska, Sprečanska, Bistrik, Pastrma, Kamenica, Tekija, Urijan Dedina, Kovačići, Rustempašina, Hrasnička cesta, Put Famosa, Donji Hotonj, Porodice Hasagić, Avde Hodžića, Olovska , Antuna Branka Šimića, Braće Begić, Nevjestina i Streljačka. Okončanje radova očekuje se u poslijepodnevnim satima, saopćili su iz ViK-a. 

Kada će nadležni početi s  konkretnim rješenjima ovog velikog problema, ostaje pitanje u havi. Šta reći osim blago nama s nama.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.