POTVRDIO ZA AVAZ

Premijer KS Nenadić negativan na koronu, vratio se na posao

Otišao sam na retestiranje i jutros sam zvanično dobio nalaz da sam negativan, kazao nam je Nenadić

Nenadić: Hvala Anisu Kriviću na izuzetnom zalaganju. Arhiv

Piše: N. Ajnadžić

9.11.2020

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić danas se zvanično vratio na posao. 

Naime, kako nam je rekao, nakon što je prošle sedmice saznao da je pozitivan na koronavirus, jutros se ponovo tesirao te saznao da je negativan.

- Otišao sam na retestiranje i jutros sam zvanično dobio nalaz da sam negativan. Ispoštovao sam sve epidemiološke preporuke, ali zbog obaveza na poslu, morao sam se podhitno vratiti na dužnost. Osjećam s eprilično stabilno, mada se osjeća nedostatak kondicije. Međutim, odmah sam, što bi se reklo, upao u poseban pogon i aktivnosti - kazao nam je Nenadić.

Već prvi dan prisustvovao je sjednici Vlade KS, kao i Kriznog štaba ministarstva zdravstva KS.

- Završena je i "S" krivina nakon 42 godine, dva dana prije dogovorenih rokova. Tu je i kombinacija redovnih i vanrednih aktivnosti vezanih za zdravstvo. Anisu Kriviću bih se zahvalio na izuzetnom zalaganju prethodnih dana u obavljanju funkcije vršioca dužnosti, i njemu i članovima Vlade KS. Vratio sam se na svoj redovni posao, što rasterećuje gospodina Krivića, može se više posvetiti pitanjima obrazovanja, nauke i mladih. Zaista sam zahvalan i njemu i Vladi KS za sve aktivnosti koje su provodili u vrijeme mog odsustva - kazao je Nenadić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.