OPĆA BOLNICA

Obilježena godišnjica smrti prim. dr. Abdulaha Nakaša

Okupljeni se prisjetili njegovog rada i velike humanosti tokom najtežih dana opsade Sarajeva te požrtvovanog odnosa prema pacijentima, ali i kolegama i saradnicima

Piše: E. Ma.

26.11.2021

S obilježavanja godišnjice. OPĆA BOLNICA

Uposlenici Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", danas su odali počast i položili cvijeće na spomen-česmu u krugu ove zdravstvene ustanove, hirurugu i humanisti po kojem bolnica nosi ime, a povodom 16. godišnjice od njegove smrti.

Poštovaoci lika i djela prim. dr. Abdulaha Nakaša, specijaliste opće hirurgije i šefa hirurških disciplina u tadašnjoj Državnoj bolnici i glavnog hirurga Armije RBiH, posebno su se prisjetili njegovog rada i velike humanosti tokom najtežih dana opsade Sarajeva te požrtvovanog odnosa prema pacijentima, ali i kolegama i saradnicima.

Prim. dr. Abdulah Nakaš rođen je u Sarajevu 27. novembra 1944. godine, gdje je završio Medicinski fakultet i specijalizaciju iz opće hirurgije. Dao je nemjerljiv doprinos kao hirurg ali i kao dugogodišnji predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu FBiH, u Ljekarskoj komori Kantona Sarajevo,gdje je bio član te kao zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Za svoj rad u periodu agresije na Sarajevo i RBiH te poratni angažman u oblasti medicinskih nauka nagrađen je Šestoaprilskom nagradom Grada Sarajeva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.