OV CENTAR

Haljevac: SBB-u su najbitniji građani, želimo zelene površine

Tokom svih ovih godina naslušali smo se raznih priča i špekulacija, a građani Marindvora još nisu dobili ni zelenu površinu ni savremeni park

Haljevac: Bez promjena. Facebook

Piše: E. Maslo

17.3.2022

Na današnjoj četvrtoj tematskoj sjednici Općinskog vijeća (OV) Centar bit će prezentirana informacija u vezi s upravnim postupkom koji se vodi prema zahtjevu Centralne banke Bosne i Hercegovine za izgradnju poslovnog objekta u ulici Kranjčevićeva.



Moderan prostor

Svakako se očekuje burna sjednica. Podsjetimo, prema odluci Općinskog vijeća iz 2015., tu je trebao biti izgrađen objekt od 7.300 kvadratnih metara. Na inicijativu Sulejmana Haljevca, vijećnika SBB-a, 2018. godine ovaj lokalitet nazvan je Park prof. dr. Nijaza Durakovića.

- To je prvi put da je Hastahana zavedena kao park. Tokom svih ovih godina naslušali smo se raznih priča i špekulacija, a građani Marindvora i općine Centar još nisu dobili ni zelenu površinu ni savremeni park - kazao je Haljevac.

Kako je naveo, SBB-u su najbitniji građani.

- Želimo da tu bude savremeni park. Mi smo za zelene površine i moderan prostor za našu djecu - istakao je Haljevac.



Izjave načelnika

Podsjetio je i na izjave načelnika Srđana Mandića i premijera KS Edina Forte. Oni su ponudili da se promijeni lokalitet za gradnju objekta Centralne banke.

Radi se o zemljištu ispod „Avazovog“ tornja, koje je u vlasništvu Kantona Sarajevo, odnosno GRAS-a.

- Od ove izjave načelnika do danas ništa se nije promijenilo - zaključio je Haljevac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.