STARI GRAD

Napravljena biciklistička staza od Darive do Kozije ćuprije

Dužina linije je 1.360 metara, a iscrtano je i devet oznaka bicikla na svakih 150 metara

Staza adekvatno obilježena. Općina Stari Grad

Piše: A. Na.

8.4.2022

Jedno od najljepših šetališta u Sarajevu, Dariva – Kozija ćuprija, koje je obnovljeno i asfaltirano u novembru prošle godine, dobilo je i novu saobraćajnu signalizaciju, te oznaku za biciklističku stazu.

Na kompletnoj dionici je postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija i to četiri saobraćajna znaka i dvije dopunske table. Iscrtana je i horizontalna uzdužna oznaka koja razdvaja pješačku i biciklističku stazu, kao i oznake bicikla. 

Uređenje korita

Dužina linije je 1.360 metara, a iscrtano je i devet oznaka bicikla na svakih 150 metara. Radovi su koštali oko 3.000 KM.

Podsjećamo da je prošlog mjeseca u blizini ove dionice urađeno i čišćenje i uređenje korita i obala rijeke Miljacke što je dodatno doprinijelo atraktivnosti lokacije.


Dječija igrališta

Prije tri godine na Darivi je sagrađeno jedno od najljepših dječijih igrališta u Starom Gradu, koje pored uobičajenog dječijeg mobilijara, sadrži i sprave za fitnes, te sprave za djecu sa posebnim potrebama. Igralište je nazvano „Park prijateljstva“, a vrlo brzo je postalo nezaobilazno mjesto okupljanja porodica sa djecom, ali i svih drugih generacija.

Kompletna dionica, od Bentbaše do Kozije ćuprije pokrivena je modernom LED rasvjetom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.