TEŠKE RIJEČI I UVREDE

Prekinuta sjednica Općinskog vijeća Centar: Trojka definitivno pukla

Naša stranka je preuzela politiku SDA, tamo gdje je Ajnadžić stao oni su nastavili, kaže Ademović

Sa današnje sjednice OV Centar. Avaz

Piše: E. Ma.

28.7.2022

Nakon dva sata zasjedanja, prekinuta je sjednica Općinskog vijeća Centar. Nije usvojen ni dnevni red, a između vijećnika vladajuće trojke došlo je do brojnih uvreda i teških riječi.

Kako je rekao Jasmin Ademović (NiP) u Općini Centru imaju novu koaliciju koju čine  SDA, Naša stranka i SDP koje su, kako je rekao, oborili tačku da se na dnevnom redu nađu izbor i imenovanja i da se riješe evidentni problemi u Općinskoj izbornoj komisiji. 

- Naša stranka je preuzela politiku SDA, tamo gdje je Ajnadžić stao oni su nastavili. Mi smo najviše zaslužni što je Srđan Mandić načelnik. Godinu smo sve podržavali, kad vidimo da ne ide, mi smo ti koji će jasno stati pred građane i reći dosta - rekao je Ademović.

Zbog nedostatka kvoruma predsjedavajući Sead Đozo prekinuo je sjednicu.

Vijećnik SBB-a Sulejman Haljevac rekao je da je ovo kulminacija haosa koji već neko vrijeme vlada na sjednicama OV Centar.

- Danas je potvrđeno da trojka ne postoji u Općini Centar. Čule su se brojne uvrede, dosadašnji koalicioni partneri su se vrijeđali. Nisam stigao da iznesem inicijative SBB-a koje bi pomogle građanima. SBB misli o građanima, neki nemaju vode, neki struje, ulice su prljave, ali izgleda da su drugima bitni samo predstojeći izbori. U avgustu nema sjednica tako da je trojka napravila sebi dugi odmor pred početak kampanje - istakao je Haljevac.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.