IZLAGAČ

Turistička zajednica KS promoviše turizam na World Travel Market sajmu u Londonu

Procjenjuje se da oko 51.000 učesnika na ovom sajamskom događaju realizuje poslovnih aktivnosti u vrijednosti oko 2,8 milijardi funti

Sa sajma u Londonu. TZKS

A. O.

9.11.2022

Turistička zajednica Kantona Sarajevoizlagač je na prestižnom međunarodnom sajmu turizma World Travel Market koji se održava od 7. do 9. novembra 2022. godine u Londonu, Velika Britanija. WTM London predstavlja jedan od najznačajnijih sajmova turizma u svijetu, koji okuplja oko 5.000 izlagača iz 182 zemlje. 

Procjenjuje se da oko 51.000 učesnika na ovom sajamskom događaju realizuje poslovnih aktivnosti u vrijednosti oko 2,8 milijardi funti.

Na štandu Turističke zajednice KS nastupaju i suizlagači iz privatnog turističkog sektora: agencije Zoom Travel Bosnia and Herzegovina, Bosnia Travel DMC, EspyBosnia, BH Passport Turistička agencija, Holiday Bosnia, BTO - Bosnian Tour Operator, 2MTravel, Visit Balkan - Relax Tours i Pino Nature Hotel - Prvi Šumar, te hoteli grupacije Hotel Europe Sarajevo, Hotel Holiday Sarajevo i hoteli Hotel Hills Sarajevo Hotel Hollywood - Sarajevo.


Dogovorena je intenzivnija promocija Sarajeva i Bosne i Hercegovine na ovom tržištu, posebno kada je u pitanju sektor halal turizma. TZKS

- U promotivnom prostoru sajmišta imali smo zadovoljstvo ugostiti ambasadora BiH u UK, nj.e. Vanju Filipovića s kojim smo razgovarali o mogućnostim koje nudi britansko tržište i planovima za promotivne aktivnosti koje će privući turiste i omogućiti turoperaterima iz Bosne i Hercegovine da se umreže s potencijalnim partnerima - navode iz Turističke zajednice KS. 

Pored klasičnog izlagačkog dijela, sajam WTM London nudi velike mogućnosti za unapređenje poslovanja, umrežavanje, B2B sastanke sa predstavnicima turističke industrije, medijsku promociju, razmjenu iskustava, prisustvo na business forumima i prezentacijama svjetskih stručnjaka, te praćenje trendova u razvoju turizma.

Štand Turističke zajednice KS i suizlagača nalazi se na poziciji EU 1625, a aktivnosti na razvoju i unapređenju turističkih potencijala provode i predstavnici projekta USAID Developing Sustainable Tourism in Bosnia & Herzegovina – Turizam, gdje su potpisali sporazum o saradnji sa MATTA (Udruženjem malezijskih turističkih agencija). Dogovorena je intenzivnija promocija Sarajeva i Bosne i Hercegovine na ovom tržištu, posebno kada je u pitanju sektor halal turizma.

Održali smo sastanke i sa predstavnicima svjetske renomirane kompanije TUI, Turističkim klasterom Hercegovina, brojnim predstavnicima medija, marketing agencijama i influenserima, a sve u cilju istraživanja tržišta, pozicioniranja Kantona Sarajevo i BiH kao poželjnih destinacija i povećanja turističkog prometa. Nastupom na ovom sajmu i kvalitetnom promocijom turističke ponude nastojimo pozicionirati Sarajevo i BiH kao atraktivne turističke destinacije koje mogu spremno odgovoriti na potrebe različitih profila turista i zahtjeve različitih tržišta, saopćeno je iz Turističke zajednice KS. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.