BEOGRAD

Vučić zahvalio BiH na glasanju protiv ulaska Kosova u Interpol

Dvojica sagovornika pozdravili su izjavu Majka Pompea u kojoj je pozvao prištinske vlasti da ukinu takse na robu iz ove dvije zemlje

Vučić: Srbija opredijeljena za dobru i aktivnu saradnju sa susjedima. Arhiv

Srpskainfo

27.11.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak pozdravili su danas izjavu američkog državnog sekretara Majka Pompea (Mike) u kojoj je pozvao prištinske vlasti da ukinu takse na robu iz Srbije i BiH.

– Dvojica sagovornika konstatirala su da to predstavlja jasno kršenje CEFTA i ŠP sporazuma i saglasili se da je neophodno da Srbija i BiH nastave sa koordiniranim aktivnostima u cilju ukidanja taksi. Dvojica sagovornika pozdravila su izjavu državnog sekretara SAD Majka Pompea u kojoj je pozvao prištinske vlasti da ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine – saopćila je Služba za saradnju s medijima predsjednika Srbije.

Vučić je također izrazio zahvalnost na činjenici da je nedavno na glasanju u GS Interpola o prijemu Kosova BiH glasala protiv, ističe se u saopćenju.

On je naglasio da kvalitetu sveukupnih odnosa doprinosi uzajamna podrška u procesu evropskih integracija.

Srbijanski predsjednik je istakao da je Srbija opredijeljena za dobru i aktivnu saradnju sa susjedima, kao i da podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, uz jasno poštovanje Dejtonskog sporazuma i uvažavanje interesa i integriteta Republike Srpske, dodaje se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.