REAKCIJE

Rama o Vulinu: Isprani mozgovi i prljava usta

U postu je objavio izjavu Vulina, koji je ocijenio da je Rama, izjavom da će luka Drač biti i kosovska, nastavio raditi na stvaranju "velike Albanije"

G. M.

Rama: Pozvao Vučića da osudi izjavu ministra

Foto: Arhiv


Albanski premijer Edi Rama pozvao je danas predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da osudi izjavu ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina, koji je njegovu najavu da će luka Drač biti i kosovska ocijenio kao nastavak rada na stvaranju "velike Albanije".

U poruci na Twitteru Rama se pita da li je to stvarno, ili je u pitanju ismijavanje "ispranih mozgova i prljavih usta, koji su vijekovima držali našu regiju u mraku", prenosi Al Jazeera Balkans.

- Veoma bih volio da je šala, jer bi u suprotnom to bila očajna predstava jadnog razmišljanja, koju, bez sumnje, trebate osuditi - poručio je Rama Vučiću.

U postu je objavio izjavu Vulina, koji je ocijenio da je Rama, izjavom da će luka Drač biti i kosovska, nastavio raditi na stvaranju "velike Albanije".

- Kao i svaki put do sada, Evropska unija će ćutati i neće preduzeti ništa. Šiptari mogu da se ujedine i mogu da otimaju i tuđe teritorije, a Srbi ne mogu da budu ujedinjeni čak ni na svojoj zemlji, tako se ponavlja laž da je ”velika Albanija” prirodna Albanija, a Srbi ujedinjeni u jednoj državi su pretnja miru. Ono što date Šiptarima ne možete zabraniti Srbima - poručio je ministar odbrane Srbije.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na