DOBRO POZNAJE REGION

Eskobar umjesto Palmera, na dužnost stupa 7. septembra

Bio je šef kabineta u Kancelariji visokog predstavnika u Banja Luci

Gabriel Escobar. Agencije

Fu. M. / RSE

30.8.2021

Zamjenik ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar) preuzet će 7. septembra novu dužnost zamjenika pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja Stejt departmenta, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa u ambasadi SAD u Beogradu.

Eskobar će na toj funkciji zameniti Metjua Palmera (Matthew Palmer).

Eskobar je imenovan za zamjenika ambasadora SAD u Beogradu u avgustu 2019. godine.

Kako se navodi u njegovoj biografiji na stranici američke ambasade, obavljao je dužnosti otpravnika poslova do dolaska aktuelnog ambasadora SAD u Srbiji Entonija Godfrija (Anthony Godfrey).

Eskobar ima diplomatsko iskustvo na zapadnom Balkanu, gdje je u periodu od 1998. do 2001. godine imao četiri uzastopna mandata u više država.

Uz Srbiju, službovao je u Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori. Bio je šef kabineta u Kancelariji visokog predstavnika u Banja Luci, kao i šef Kancelarije američke ambasade u tom gradu.

Eskobar je bio i na funkciji zamjenika šefa američkog diplomatskog tima za vezu u glavnom gradu Crne Gore i šef Političkog odjeljenja u Srbiji, odmah nakon ponovnog otvaranja ambasade SAD u Beogradu 2001. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.