BEOGRAD

Cvijanović: Da odnosi Srbije i BiH budu bolji

Da li će se tako nešto desiti, to zavisi i od drugih, a ne samo od mene, rekla je Cvijanović

Cvijanović: Na ovim novim pozicijama očekuju nas veliki izazovi. Instagram

H. J. I.

24.11.2022

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da bi željela da doprinese da odnosi između Srbije i BiH budu bolji.

- Na ovim novim pozicijama očekuju nas veliki izazovi. Željela bih da sa aspekta pozicije koju sada obavljam mogu da doprinesem da odnosi između dvije zemlje budu bolji i da se bolje razumijemo. Da li će se tako nešto desiti, to zavisi i od drugih, a ne samo od mene - rekla je Cvijanović. 


Ona je zahvalila Vučiću na prijemu i čestitkama njoj i predsjedniku RS Miloradu Dodiku i na tome što je odvojio vrijeme u ovako složenim okolnostima za razgovor o važnim pitanjima za bilateralne odnose, a posebno za razvoj projekata Srbije i RS.

Cvijanović je istakla da je od strateškog interesa potpuna realizacija projekata "Buk bijela" i aerodrom u Trebinju.

- Velika zahvalnost Srbiji što je odlučila da bude investitor i koinvestitor u mnogim projektima. Naravno da je od strateškog interesa da se nastavi realizacija i da se ide u potpunu realizaciju projekta "Buk Bijela" i suštinski smo zainteresovani za aerodrom u Trebinju, jer smatramo da će on doprinijeti boljoj komunikaciji i daljem razvoju - zaključila je Cvijanović. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.