LOS ANĐELES

Holivudski glumac spasio dječaka iz prevrnutog automobila

Treho i još jedna žena po imenu Monika Džekson udružili su se kako bi oslobodili dijete prije nego što je na mjesto događaja stigla služba hitne pomoći

Treho brzo reagirao. Agencije

G. M. / Avaz.ba

8.8.2019

Holivudski glumac Deni Treho (Danny Trejo) poznat po svojim ulogama opakog tipa u filmovima poput "Machete" pomogao je u srijedu u spašavanju dječaka zarobljenog u automobilu koji se prevrnuo u sudaru u Los Anđelesu.

Treho (75) rekao je za televizijsku stanicu KABC-TV da je bio na putu ka automehaničaru u četvrti Silmar kada je vidio kako vozač u automobilu prolazi kroz crveno svjetlo i udara u drugi auto koji se na raskrsnici prevrnuo na krov.

Dječak koji je bio vezan u svom sjedištu u zadnjem dijelu auta i njegova baka koja je vozila, bili su zarobljeni u prevrnutom, djelimično smrskanom vozilu. 

Treho i još jedna žena po imenu Monika Džekson (Monica Jackson) udružili su se kako bi oslobodili dijete prije nego što je na mjesto događaja stigla služba hitne pomoći. 

Džekson je upuzala u auto na jednoj strani kako bi otkopčala dječaka, a Treho ga je izvukao s druge strane, prenosi Fena.

Glumac je rekao da je morao smiriti dječaka prije nego što ga je mogao osloboditi.

- Bio je uspaničen i ja sam rekao: "OK moramo upotrijebiti naše supermoći", i on je vrisnuo "supermoći!" i počeli smo vikati "supermoći'" - prisjetio se Treho. 

Nekako smo se povezali, dodao je.

Treho je ostao s dječakom nakon što je oslobođen, dok njegovu baku nisu na sigurno izvukli spasioci. KABC-TV javlja da niko nije teže povrijeđen, mada je troje ljudi, među njima i baka i dječak, odvezeno u bolnicu na pregled.

Treho brzo reagirao. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.