BIJELA KUĆA

Tajne Ovalnog ureda: Klinton progovorio o aferi s Monikom Levinski

Novi dokumentarac o Hilari Klinton otkrio je i nešto više o najpoznatijem seks-skandalu

Klinton, Levinski. Agencije

Avaz.ba

6.3.2020

Novi dokumentarac o Hilari Klinton (Hillary Clinton) otkrio je i nešto više o najpoznatijem seks-skandalu u Bijeloj Kući - aferi njenog supruga Bila Klintona (Bill Clinton) i Monike Levinski (Monica Lewinsky).

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država rekao je u dokumentarcu da je, kada je upoznao Moniku, bio pod velikim stresom zbog posla i da mu je afera s njom pomogla da se nosi sa svojim problemima i da skrene misli s problema.

Klinton se javno izvinio Levinski i dodao da mu je žao što je postala poznata u svijetu zbog njihove veze. 


Klinton, Levinski. Agencije

Podsjetimo, posljednji je put Klinton pričao o skandalu 2018. godine i izazvao zgražanje javnosti kada je rekao da Levinski nije dužan javno izvinjenje. U dokumentarcu je ispričao i kako je te 1998. morao sve ispričati svojoj supruzi Hilari, nakon čega je uslijedilo i mučno bračno savjetovanje.

- Sjeo sam na krevet i pričao s njom. Rekao sam joj sve što se dogodilo i kada se dogodilo. Rekao sam joj da se osjećam grozno, prošli smo puno stvari posljednjih nekoliko godina. Nisam imao objašnjenje, to što sam učinio je neoprostivo - ispričao je.

Hilari je, također, komentirala skandal pred kamerama.

- Bila sam shrvana. Nisam mogla vjerovati. Bila sam toliko povrijeđena da nisam mogla vjerovati... Nisam mogla vjerovati da mi je lagao - ispričala je te dodala da je u tom trenutku rekla Bilu da on mora reći njihovoj kćerki šta je napravio, što mu je još teže palo nego kada je trebao priznati supruzi.

Na pitanje zašto je riskirao svoj brak, porodicu i karijeru, Bil je u dokumentarcu rekao da u tom trenutku uopće nije razmišljao o tim stvarima. Pritisak dužnosti u Bijeloj kući bio je prevelik i trebao je distrakciju.

- To nije moje izvinjenje, samo objašnjenje. Osjećam se užasno - ispričao je.


Nakon svega, bračni par Klinton morao je proći i bračno savjetovanje za koje Hilari kaže da je bilo prepuno "bolnih rasprava". Bil se složio s njom.

- Savjetovanje je bila najteža stvar koju sam trebao napraviti, ali to je bilo nužno. Ona je to zaslužila i Čelzi (Chelsea) je, naša kćerka, to zaslužila, a ja sam to trebao - ispričao je Bil. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.