TRAGEDIJA

Partija pokera zarazila osam penzionera, troje koštala života

Kako kažu preživjeli, jedan od učesnika partije pokera kašljao je tokom igre

Tu grupu Njujorčana čvrsto je povezao poker. Ilustracija

Avaz.ba

16.4.2020

Grupa vremešnih američkih prijatelja penzionera, zaljubljenika u poker, nije se obazirala na koronavirus. No, njihova posljednja partija na Floridi završila se tragično, jer je, od njih osmero zaraženih, troje umrlo. U roku od nekoliko sedmica, svih osam penzionera se razboljelo, troje je podleglo infekciji, a sin jedne od žrtava koronavursa kaže da je majku stalno upozoravao da vodi računa šta radi. 

Tu grupu Njujorčana, koja se preselila na Floridu po odlasku u penziju, čvrsto je povezao poker i baš ta posljednja partija koju su odigrali u Aventuri, mjestu 20 milja sjeverno od Majamija, koštala je života Mersi Fridman (Marcy Friedman, 94) i bračni par Beverli Glas (Beverly Glass, 84) i Fred Sands (86). Kako kažu preživjeli, jedan od učesnika partije pokera kašljao je tokom igre, prenose američki mediji.



Bračni par Beverli Glas i Fred Sands izgubili bitku protiv koronavirusa. Daily Mail

- To je tragedija - rekla je Hariet Molko (Harriet), koja je vjerovala da će umrijeti tokom devet dana u bolnici.

Molko, čiji je suprug Ronald, također, bio u bolinci, kaže da je sve to noćna mora koju želi da zaboravi, jer su svi bili više od prijatelja, bili su kao porodica, putovali su zajedno i obilazili kasina po Floridi.

Danas na Floridi ima 22.000 zaraženih i 590 mrtvih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.