SAD

Zaražene dvije osobe u Trampovom i Pensovom uredu

Visoki zvaničnik administracije istakao je da Tramp i Pens nisu skoro bili u kontaktu sa zaraženom

Pens i Tramp: Preduzete mjere zaštite. Agencije

S.K./Avaz.ba

9.5.2020

Bijela kuća pravda mjere koje je preduzela da zaštiti predsjednika Donalda Trampa (Trump) i potpredsjednika Majk Pensa (Mikea Pens), dok je još jedan radnik Bijele kuće testiran pozitivno na koronavirus, čime je i postavljeno pitanje bezbjednosti najviših lidera Sjedinjenih Država.

Kako javlja VOA, najnoviji slučaj zaraze je u Pensovom timu, a samo dan nakon sto je Trampov lični pomoćnik testiran pozitivno na koronavirus, isto se dogodilo sa portparolkom potpredsjednika Kejti Miler (Katie Miller)​, koja je ujedno i supruga jednog od najbližih Trampovih saradnika Stivena Milera (Stephen Miller). 


Bijela kuća: Mjere zaštite su na najvišem nivou. Agencije

Visoki zvaničnik administracije istakao je da Tramp i Pens nisu skoro bili u kontaktu sa zaraženom, navode medijski izvještaji. Ali oba slučaja u kratkom vremenskom roku povećala su strah da će se predsjednik i potpredsjednik zaraziti, pogotovo što su i Tramp i Pense ponovo počeli da idu na putovanja, iako je u Americi oko 75 hiljada ljudi preminulo od COVID-19.

Glasnogovornica Bijele kuće Kejli Mekeni (Kayleigh McEnany) je istakla da je nekoliko novih mjera preduzeto da se zaštite visoki zvaničnici, navodeći da Bijela kuća skuplja podatke o kontaktima sa oboljelima i sastavlja nove prijedloge za radnike koji moraju da obavljaju neophodne poslove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.