TEHNOLOGIJA

"Microsoft" patentirao sklopivi telefon s tri ekrana

Nezavisne novine

13.5.2018

Od decembra se pojavilo nekoliko patenata vezanih za "Microsoftov" "Project Andromeda", koji predstavlja sklopivi telefon koji se pretvara u tablet i obrnuto.

Neki vjeruju da je ovo dugo očekivani Surface Phone. Nova prijava za patent, koju je "Microsoft" podnio, otkriva da bi kompanija mogla koristiti tri ekrana za ovaj uređaj, uključujući i mali displej prsten u dijelu gdje se nalazi šarka koja spaja ekrane.

Fotografije iz aplikacije za patent pokazuju dva velika displeja s obje strane uređaja. U sredini, gdje se vanjski ekrani savijaju, nalazi se uski displej koji bi trebalo da prikazuje informacije "koje su spojene s drugim oblastima ekrana."


Ovo bi uključivalo virtuelne kontrole, vrijeme, poruke, obavještenja i pozive. Prema patentu, informacije koje se prikazuju na trećem ekranu zavise od stanja u kome se šarka nalazi. Drugim riječima, ono što se vidi na ekranu šarke će zavisiti od toga da li je uređaj potpuno otvoren u tablet modu, šator modu ili su ekrani otvoreni kao knjiga.

"Microsoftova" prijava za patent prvobitno je podnesena 9. novembra 2016. godine i nazvana je "Uređaj koji koristi šarku za prostor ekrana, kombinovan s drugim regijama ekrana". Podnosilac prijave je "Microsoft Technology Licensing", LLC.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.