NOVO SARAJEVO

Svađa oko pothodnika u Hrasnom Brdu: Građani ne mogu prolaziti

Na prozivke vijećnika odgovorio direktor Direkcije za puteve KS

A. Nalo

Pothonik u Hrasnom Brdu često je zapušten

Foto: Avaz


Zdravstveni razlozi

- Nadam se da će direktor prihvatiti poziv i obići ovaj lokalitet. Ovaj objekt pripada direkciji koju vodi. On mora vidjeti u kakvom je stanju. Građani ne mogu prolaziti pothodnikom iz sigurnosnih i zdravstvenih razloga - naglasio je Dučić.

Iako ih smatraju populističkim, na njegove prozivke odmah su reagirali iz Direkcije za puteve KS. Ističu da je projekt izgradnje pothodnika Hrasno Brdo realiziran u avgustu 2018. godine te da je planirano da ga nakon izgradnje održava Općina.

Konkretna saradnja

- Izborom Hasana Tanovića za općinskog načelnika, ostvarena je konkretna saradnja s Općinom i iskazana je odlučnost za konačno rješavanje pitanja pothodnika Hrasno Brdo. Kao potvrda trenutne uspješne saradnje, moramo istaći da se trenutno vode dva postupka za izdavanje izmijenjenog odobrenja za gradnju Južne longitudinale, i to postupak koji se odnosi na kružni tok i spoj s ulicama Olovska i Varaždinska, te postupak koji se odnosi na profile P102 do profila P112, dio od kružnog toka prema Aneksu do suženja saobraćajnice - kazao je za „Avaz“ direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač.

Šta nam je još Kovač naveo u pismenom odgovoru pogledajte u galeriji.

NA VRH

Podijeli članak na