LIČNOST DANA Punih 26 godina bila je na evidenciji Zavoda za zapošljavanje

Azema Terzić: Banovićanka vrijedna svakog poštovanja

Terzić je, ustvari, pokazala da onaj ko hoće da radi, gladan ne može biti

A. H. / Avaz.ba

Terzić: Pripada kategoriji vrijednih bosanskih žena

Foto: Avaz


Banovićanka Azema Terzić punih 26 godina bila je na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u svom gradu. Čekala je šansu za bilo kakvo zaposlenje, a kad je izgubila svaku nadu, svoju sudbinu, bez straha, uzela je u svoje vrijedne ruke i tako postala prepoznatljiva ne samo u Banovićima, već i u drugim gradovima TK. 

Terzić je, ustvari, pokazala da onaj ko hoće da radi, gladan ne može biti. Počela se baviti plasteničkom proizvodnjom cvijeća i ukrasnog drveća, u sve uključila članove svoje porodice, od čega već šest godina pristojno zarađuje za život.

  • Terzić: Pripada kategoriji vrijednih bosanskih žena

    Terzić: Pripada kategoriji vrijednih bosanskih žena

    Foto: Avaz


Azema Terzić pripada kategoriji vrijednih bosanskih žena koje vlastitim idejama i radom redovno uspijevaju prijeći svaku životnu prepreku. Neke od njih, dok čekaju posao u struci, u svojim domaćinstvima vrijedno prave kolače, čokolade, razne ukrase, nude ih na prodaju i tako zarađuju za život. Azema se, pak, odlučila na proizvodnju cvijeća. Počela je s jednim i sada ima četiri plastenika.

Da je riječ o ženi vrijednoj svakog poštovanja i hvale govori i podatak da donacijama rasada cvijeća svake godine obraduje neke od organizacija u svom gradu. Ove godine njeno cvijeće ukrasit će dvorište Dječijeg obdaništa u Banovićima.  
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na