NOVITETI

Ogromni ekran s višom rezolucijom i gustoćom piksela

Sistem dualne kamere od 12 megapiksela je ponovo na sceni, ali ovoga puta ima senzor koji je dvostruko brži

Ima ekran od nevjerovatnih 6,5 inča. PhoneDog

Avaz.ba

25.9.2018

Kompanija „Apple“ nedavno je predstavila najnoviju postavu uređaja. Ovogodišnji „Apple“ noviteti su telefoni . Manji od dva noviteta Xs ima ekran od 5,8 inča, što je iste veličine kao prošlogodišnji iPhone X, dok Xs Max model ima ekran od nevjerovatnih 6,5 inča i najveći je do sada proizveden telefon u okviru ovog brenda.

Zadnja strana

Poput prethodnog modela, touchscreen ekrani noviteta prostiru se zaista od ivice do ivice. Oba ekrana predstavljaju ono što „Apple“ zove super retina displejem, a posjeduju višu rezoluciju i gustoću piksela u odnosu na originale.

Osim većeg ekrana Xs Maxa, „Apple“ nema nešto mnogo novih opcija i osobina na svojim novitetima. Naprimjer, tu je ponovo Face ID, odnosno softver za prepoznavanje lica koji se može koristiti za otključavanje uređaja i potvrdu naplata, a ovoga puta se nalazi se zadnje strane telefona.

 Dio realnosti

Čipseti koji pokreću telefone su moćniji i brži, sa GPU koji je oko 50 procenata brži, dajući telefonima mogućnost da se lakše izbore s aplikacijama gustog grafičkog okruženja. Sistem dualne kamere od 12 megapiksela je ponovo na sceni, ali ovoga puta ima senzor koji je dvostruko brži.

U skladu s premium cijenama koje su postale dio realnosti prošle godine sa X modelom, novi iPhone Xs košta 1.000 dolara, dok Xs Max maks košta 1.100 i preuzima titulu najskupljeg iPhone modela ikada.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.