NESVAKIDAŠNJE

Neobično mladunče buldoga postalo svjetska atrakcija

Psić se ponaša savim normalno i od tada samo napreduje

Psić sa zelenim krznom. AGENCIJE

A. F.

9.3.2022

Ženkica Trevora i Odre Mošer (Mosher) oštenila je osam buldoga, od kojih je jedno mladunče zeleno. Ovo se dešava jednom u 10.000 slučajeva.

Trevor Mošer i njegova supruga Odra očekivali su da njihova trogodišnja ženka buldoga, Freja (Freya) rodi sedam štenaca nakon što je ultrazvuk otkrio sedam fetusa nekoliko nedjelja prije toga.

- Freja je 27. januara oštenila tih sedam štenaca, svaki u razmaku od 20 do 25 minuta, bila je tačna „kao sat“ - rekao je Trevor.

Brižni vlasnik je počeo da čisti Freju vrelim sapunom i vodom. Odjednom, Freja je ponovo dobila trudove. Ovog puta izgleda mnogo drugačije.


Oko tijela psa bila je obložena crna posteljica, za razliku od njene braće i sestara, koji su svi bili u providnim posteljicama. Par je mislio da nešto nije u redu i vjerovali su da je mladunče mrtvorođeno. Tada su primijetili da je ipak počelo da se kreće i da pravi buku.

Ženka je na svijet donijela „čudesno“ mladunče sa svijetlozelenim krznom.

Psić se ponaša savim normalno i od tada samo napreduje. Mladunče je započelo život bez zdravstvenih problema, a zelena nijansa je pripisana neuobičajenom procesu u materici.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.