ŠPANIJA

Formentera najljepše ostrvo Mediterana

Sa naizgled beskrajno plitkim vodama, cijelo područje je nevjerovatno prikladno za porodične odmore

Formentera. AGENCIJE

A. F.

15.3.2022

Ostrvo Formentera je možda i najbolje čuvana tajna Mediterana, i imajući u vidu da se turizam polako oporavlja, treba ga upisati na listu destinacija koje obavezno treba posjetiti.

Formentera je najmanje i najjužnije ostrvo arhipelaga Balearska ostrva u Španiji, i tu se miješaju i kombinuju najnevjerovatniji pojmovi, divlja priroda, balearski glamur i hipi atmosfera. 


Formentera je svakako jedna od najbolje čuvanih tajni Mediterana, zahvaljujući božanstvenim netaknutim plažama, hipi šarmu i egzotičnoj energiji. Udaljeno je samo 35 minuta vožnje trajektom od hedonističke Ibice.

Sa samo 20 kilometara dužine i 8 kilometara širine, Formentera je savršene veličine za istraživanje na skuteru ili biciklu, što znači da lako možete doći do onih ušuškanih dragulja i skrivenih plaža koje su inače i glavni aduti ostrva.

Sa naizgled beskrajno plitkim vodama, cijelo područje je nevjerovatno prikladno za porodične odmore. 

Osim kupanja u kristalno čistom tirkiznom moru, ovdje možete uživati u svim vodenim sportovima i aktivnostima. I naravno, sve to polako, sa merakom, jer su na ostrvu žurba i nervoza gotovo iskorijenjeni.

Treba istaći da je sama udaljenost od matice Španije bila blagotvorna za mještane u ovim teškim vremenima, pa tamo zaraženih koronavirusom gotovo i da nema, što Formenteru čini idealnom post-pandemijskom destinacijom koja se mora upoznati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.