LJEPOTA I MODA

Revija u Sarajevu: Parižanka Džuli Džud uz Belmu Tvico-Stambol

A.Durgut

Piše: A.Mi.

7.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Foto: A.Durgut

Poznata bh. dizajnerica Belma Tvico-Stambol večeras je predstavila svoju novu kolekciju za proljeće/ljeto 2018. u galeriji "Java" u Sarajevu. 

Tim povodom ekipa portala Avaz.ba je razgovarala sa dizajnericom, koja nam je otkrila više detalja, kao i šta je predstavljeno sarajevskoj publici.

Njena kolekcija nosi naziv „Infinity“, a inspirisana je fluidnim futurističkim formama i pokretom, koje je Belma hrabro prenijela na tkanine. 

Uz saradnju s umjetnicom Taidom Jašarević, dizajnirani su namjenski materijali za proljeće-ljeto 2018.

Predstavljena u Parizu

Pripreme za kolekciju „Infinity“ su trajale od februara, urađen je modni film, kao i dva editorijala. Zvanično je predstavljena prije dvije sedmice u Parizu.

- U Parizu sam upoznala mnogo ljudi koji su zainteresirani za naš rad, naročito iz Kine, Japana, Španije, Italije i Francuske – kazala je Belma Tvico-Stambol.

Ona je ujedno i prvi dizajner iz BiH koji se predstavio na "Paris Fashion Weeku", a njena nova kolekcija dobila je jako dobre reakcije tamošnje modne javnosti.

Umjesto klasične revije, odlučila se za umjetničku izložbu te na malo drugačiji način predstaviti svoj rad publici u Sarajevu.

Editorijal za novu kolekciju urađen je na Ibici sa poznatom pjevačicom Goldilox.

- Ovo je potpuno drugačija kolekcija, jer je nosiva. Dezeni su veseli, šareni, boje trendovske, poput ljubičaste, žute, zelene, crvene, jedna prava eksplozija boja – istakla je Belma te dodala da se na jednom mjestu može vidjeti sve što se tiče mode, od modne fotografije, krojenja i šivanja do konačnog proizvoda.

Džuli Džud nosit će bh. kreacije

Dogovorena je saradnja sa francuskom glumicom Džuli Džud (Julie Judd), a koja je bila posebna gošća na večerašnjem otvorenju modne izložbe.

Glumica će nositi kreacije bh. dizajnerice Belme Tvico-Stambol na svim važnim događajima tokom godine.

Partneri projekta su Plaza i Estee Lauder.

Izložba će biti dostupna narednih 15 dana za sve koji je žele pogledati.

Kako je najavila, počele su pripreme za iduću zimu, krajem februara odlazi u Pariz gdje će predstaviti zimsku kolekciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.