ZANIMLJIVO Seks treba biti nježan i spor, uz puno maženja

Vođenjem ljubavi protiv mahmurluka

Stručnjaci za seks i veze kažu kako je u prirodi čovjeka da bude željan malo akcije nakon burne prethodne noći

Avaz.ba
13.01.2019 12:13

Vođenje ljubavi treba biti nježno i sporo, uz puno maženja

Foto: Ilustracija

Stručnjaci za seks i veze kažu kako je u prirodi čovjeka da bude željan malo akcije nakon burne prethodne noći. Ljudi žude za instant zadovoljstvom, a najbolji način da preživite sinoćnje pijanstvo je jedan dobar orgazam nakon kojeg ćete biti spašeni od mahmurluka.

I ptice na grani znaju da se za vrijeme seksa otpuštaju endorfin i oksitocin i kod žena i kod muškaraca, a ovi su hormoni i više nego dobrodošli nakon burne noći.

Ipak, kada je riječ o seksu za vrijeme mahmurluka, vjerovatno ćete biti prilično osjetljivi. Osjećate li mučninu, radije preskočite oralni seks, jer bi to mogla biti kap koja će preliti čašu.

Također biste se mogli osjećati bolesno i malaksalo pa seks treba biti nježan i spor, uz puno maženja. Za vrijeme mahmurluka trebate emocionalnu povezanost i fizički kontakt pa se seks, kada malo razmislite, čini kao apsolutno logično rješenje.

Zato, sljedeći put kada se prepustite noćnom životu, izbjegavajte hrpu hrane, tablete protiv bolova i umiranje u krevetu tokom sutrašnjeg dana i prepustite se ugodnom seksu koji je bolje i zabavnije rješenje za oboje.

NA VRH