ZAVOĐENJE

Ovo je siguran znak da neko flertuje sa vama

Samo devet sekundi kontakta očima dovoljno je da se ostvari povezanost

A. F.

Samo devet sekundi kontakta očima dovoljno je da se ostvari povezanost

Foto: ILUSTRACIJA


Mnogima je dobro poznata izreka da su oči ogledalo duše. Prema novom istraživanju Univerziteta u Kansasu, četiri od deset osoba smatra da su upravo oči najvažnija stvar kod zavođenja i flerta.

Iako većina ljudi preferira upoznavanje uživo, istraživanje provedeno na hiljadu odraslih pokazalo je da 43 posto ispitanika svojim očima zavode više na virtuelnim spojevima, nego što to rade s nekim licem u lice. Iako se velik broj osjeća ugodnije kada se upoznavanje odvija preko društvenih mreža, uživo se povećava privlačnost i povezanost za gotovo 50 posto.

  • Oči najvažnija stvar kod zavođenja i flerta

    Oči najvažnija stvar kod zavođenja i flerta

    Foto: ILUSTRACIJA


Naime, samo devet sekundi kontakta očima dovoljno je da se ostvari povezanost, a sve više od toga čak 52 posto ispitanika smatra čudnim, piše Mbg relationships.

Također, otkriveno je da se tri od deset osoba više trudi održavati kontakt očima preko kamere, kako bi pokazali sagovorniku da nisu izgubili interes za razgovor.

Istraživanje je provela firma Virgin Media, koja se udružila sa stručnjakinjom za govor tijela Adrianne Carter, kako bi ponudili smjernice samcima koji žele uspostaviti trajne veze putem društvenih mreža.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na