ZA SAMCE

Kako provesti Valentinovo ako niste u vezi

Neka Valentinovo ove godine bude vaš dan ljubavi prema vama

Uživajte i bez partnera. Printscreen

M. Z.

14.2.2023

Valentinovo se tradicionalno smatra danom zaljubljenih, a često se doživljava kao dan kada se pokazuje ljubav prema partneru. Shvatite taj dan kao plod komercijalizacije i posvetite se sebi. Neka Valentinovo ove godine bude vaš dan ljubavi prema vama.

Volite sebe

Valentinovo, dan zaljubljenih, dan kada se slavi ljubav prema voljenoj osobi, a često se simbolizira i kupovanjem poklona i cvijeća. Međutim, postoji jedna vrsta ljubavi koja je često zanemarena, a to je ljubav prema samome sebi.

Voljeti sebe podrazumijeva brinuti o svom zdravlju i dobrobiti, što uključuje jesti zdravu hranu, redovno vježbati i spavati dovoljno.

Međutim, zaljubljivanje u sebe nije jednostavan proces. Zahtijeva vrijeme, trud i strpljenje. Onog trenutka kad se odvažite zaljubiti u sebe, primijetit ćete promjenu u vašem životu nabolje. Bit ćete u stanju stvoriti zdrave i sretne veze s drugim ljudima, te ćete primijetiti da ste u stanju brzo riješiti probleme i izbjeći sukobe.

Stoga, za Valentinovo, zaljubite se u sebe! Ne samo za ovaj dan već za cijeli život.

Ovdje su neke ideje kako provesti Valentinovo kada ste sami

Ugađajte sebi

To što ste za Valentinovo sami iskoristite za uživanje u vlastitom društvu. Jedna od najbitnijih navika koje je potrebno steći, upravo je naučiti uživati u vlastitom društvu. Tek kad se počnemo osjećati ugodno u vlastitoj koži bez tuđeg društva i istovremeno istinski uživati – ostvarili smo veliku pobjedu. Počastite se savršenom čokoladnom poslasticom. Naučno je dokazano da ljudi kada jedu čokoladu imaju osjećaj zadovoljstva kao da su zaljubljeni. Opustite se uz čašu omiljenog pića i priuštite si mini spa tretman u vlastitom kupatilu. Otiđite na frizuru, manikuru, masažu – šta god vas veseli.

Iskoristite ovaj dan da razmislite o sebi, svom životu i što želite od njega. Koji su vaši snovi i što ste dosad učinili po pitanju njihova ostvarenja? Biti singl je odlična prilika da se posvetimo sebe i svojim željama te da shvatimo šta uistinu želimo od života.

Slavite sve vrste ljubavi

S obzirom na to da je Valentinovo dan na koji se slavi ljubav i sve vrste ljubavi, slobodno se pridružite tom slavlju. Nije rezervirano za osobe u vezama! Uživajte u životu i pokažite zahvalnost na svakom danu i ljudima koji ste okruženi.

Organizirajte anti-Valentinovo zabavu

Ukoliko imate puno prijatelja i prijateljica koji također nisu u vezi, organizirajte okupljanje tome u čast. Vjerujte nam, bit će zabavnije nego što mislite, a i odlična je prilika za obnavljanje prijateljstva s ljudima koje možda dugo niste vidjeli. Držite se pravila da je to zabava za sve samce, koji uživaju u svim prednostima samačkog života. Nema ništa loše u tome što ste neovisne osobe koje trenutno nisu ni za koga vezane.

Provedite Valentinovo u izlasku

U gradu je sigurno organiziran tulum za samce. Budite sigurni da ga ne propustite.

Organizirajte filmski maraton

Napravite listu filmova (trilera, horora, akcijskih – sve osim romantičnih komedija i drama) i pozovite prijatelje na filmski maraton uz kokice.

Ženska noć

Ovo je odlična prilika da ih organizirate isključivo žensko druženje. Opustite se i razgovarajte o tipičnim ženskim temama. Izađite u noćni klub i ludo se zabavite ili priredite kućni tulum u pidžamama. Pripremite grickalice, kolače, koktele i savršen ‘girls night’ može početi.

Porodično druženje

Valentinovo bi trebao biti dan kada se slavi ljubav, u svim oblicima. Ljubav ne predstavlja isključivo odnos između žene i muškarca, već i ljubav prema bližnjima, porodici, prijateljima, braći, djeci. Neka ovo bude dan u kojemu ćete proslaviti ljubav i biti zahvalni na tome što imate ljude koji vas vole i na koje se možete osloniti. Posjetite roditelje, baku, prijatelje i pokažite im koliko vam je stalo do njih i koliko ste zahvalni što postoje u vašem životu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.